Daarom gebruik je professionele displays…

Ken je de paradox van professionele displays? We zien ze allemaal als noodzakelijk kwaad, maar ze moeten het wel altijd doen. Zo lang als dat ze gebruikt worden. En als de audiovisuele, digital signage of videoconferencing oplossing het een keer niet doet? Dan is het vaak het display dat aangewezen wordt. En dat is niet terecht. Ik neem je mee in de voordelen van professionele beeldschermen (en de verschillen met de consumenten variant)

Door: Yoni Matser

LG display

… in zakelijke (video)vergaderruimtes

We zijn thuis verwend met onze elektronica. Helemaal gedurende het (gedwongen) thuiswerken hebben we onze eigen geoptimaliseerde werkplek ingericht en als we klaar zijn met werken, pakken we de afstandsbediening om tv te kijken. MAAR! Terug op kantoor verwacht jij en je collega’s dezelfde werking. Alleen dan heeft iedereen een eigen laptop. Of tablet. En de apparatuur in de vergaderruimte moet wel automatisch in en uitschakelen.

Professionele displays hebben deze functionaliteit en meer. Vaak worden ze aangestuurd door andere apparatuur in de oplossing (misschien ken je Extron of Crestron?) en die moeten wel met elkaar kunnen communiceren. Maar ook als er geen bedienpaneel is, wordt dit verlangd. Laptop aansluiten? Wel gelijk aan! Videocall opstarten? Ook gelijk aan!

… in digital signage of narrowcasting omgevingen

Hadden we het net niet over afstandsbedieningen? Die wil je bij je narrowcasting scherm al helemaal niet gebruiken! Bij deze oplossingen bepaal jij met je Content Management Systeem wanneer deze schermen aangaan en wanneer weer uit. Geautomatiseerd.

Daarnaast moet je rekening houden dat deze schermen vaak wel 16 tot zelfs 24 uur per dag aanstaan. En daar maken de fabrikanten van displays onderscheid in (je krijgt immers waar je voor betaalt). Heel simpel gezegd, zijn de backlights van deze schermen gebouwd, om langer aan te staan (voor ze slijten). Nog simpeler gezegd; als je een scherm koopt, dat niet op gebruik is afgestemd, zit je al snel naar een scherm te kijken waar weinig beeld meer uitkomt.

Ook belangrijk; de helderheid! Deze schermen hebben meestal niet de luxe om beschermd te worden door zonwering (zoals in de vergaderruimte). Laat je goed informeren over de benodigde helderheid van het scherm. Helemaal als je deze in de etalage of buiten plaatst

En tot slot. Deze displays beschikken vaak over een SoC (system on chip), die anno 2021 sterk genoeg is om de meeste van jouw content te kunnen tonen. Ook zonder externe player of pc. En dat scheelt geld. En beheer.

…in GRÓÓÓTE ruimtes

auditoria. collegezalen. public spaces. bioscopen. In grote ruimtes heb je grote schermen nodig. Een prima en veel gebruikte oplossing is die van projectie. Met zakelijke projectoren kun je op een enorm doek projecteren en zo zorg je er voor dat tientallen of honderden mensen je content of presentatie kunnen zien. Steeds vaker zie je ook het gebruik van videowalls (met die héééle kleine randjes tussen de schermen) of het steeds populairder wordende Direct View LED (of DV LED, of indoor LED). Afhankelijk van je behoefte en budget past er dan altijd wel een oplossing bij je beoogde oplossing. En het mooie aan videowalls of DV LED, is dat dit modulair is. Hier kunnen we samen de juiste configuratie in vinden. Zullen we een afspraak hierover maken?

… als je meerdere ruimtes eenvoudig wilt (laten) beheren

Omdat steeds meer audiovisuele componenten netwerk gestuurd worden, konden de display fabrikanten niet achterblijven. Zij hebben ieder ondertussen eigenlijk allemaal een volwassen oplossing om de displays op afstand te kunnen monitoren en beheren.

Ideaal. Want nu hoeft je service provider niet steeds op locatie langs te rijden als het scherm niet aangaat. Onze ervaring is dat in meer dan 80% van de gevallen het display op afstand weer werkend ingeschakeld kan worden. Nieuwe firmware beschikbaar? Fluitje van een cent.

Voor de fabrikanten is dit ook een commerciële zet om de gebruiker bij hen te laten blijven. Maar dit hoeft geen probleem te zijn. Wij kunnen schermen van onze partners Samsung en LG van harte aanbevelen, maar ook van de professionele schermen van Sony worden we blij. En deze hebben allemaal een “remote management” oplossing die schaalbaar is voor jouw organisatie

… bij een zakelijke partner

Kortom, genoeg redenen om voor een zakelijk alternatief te gaan en geen televisie bij die (rode of blauwe) elektronica (web)winkel te bestellen. Het is ook niet voor niets, dat alle marktleider op display gebied een aparte divisie hiervoor hebben. Samsung Display Solutions, LG Business Solutions, Sony Professional Display enzovoorts.

En met deze partners hebben wij nauw contact. Niet alleen maar als het gaat om de nieuwste producten, maar ook om te zorgen dat jouw integratie van vergaderproducten leidt tot de gewenste, gebruikersvriendelijke oplossing. Zodat jij je tijd kan richten op vergaderen.

En niet naar het zoeken van de afstandsbediening.

Yoni Matser is salesmanager bij Avesqo. Door te willen begrijpen welke problemen of uitdagingen jij als relatie van Avesqo hebt op het gebied van vergaderen en presenteren (met of zonder videoconferencing), zoekt hij altijd de strategische weg met je. Juist omdat de techniek in een razend tempo verandert.

AL ONZE PARTNERS