DIGITAL
SIGNAGE

Informatie en communicatie bereikt ons in enorme hoeveelheden. Deze hoeveelheid zorgt ervoor dat wij een steeds kortere aandachtspanne krijgen voor het ontvangen van informatie. Met de veranderende dynamiek in (digitale) communicatie wordt het daarom essentieel om met minimale inspanning je boodschap efficiënt en effectief bij de doelgroep over te brengen.

Digital Signage Narrowcasting

Digital signage, ook wel narrowcasting genoemd, is ondertussen een volwassen oplossing om dit te doen

Waar de techniek steeds slimmer wordt en er steeds minder componenten nodig zijn om bliksemsnel gericht te communiceren, blijft het wel essentieel om het voor de (functioneel) beheerders zo eenvoudig mogelijk te maken.

Het moet niet uitmaken of je naar 1 of 100 schermen iets publiceert. En de planning moet net zo simpel zijn als het plannen van een vergadering in de bekende agenda’s.

Net zo belangrijk als de apparatuur en installatie is daarom ook de service. Aan de ene kant een service die defecte apparatuur zo snel als mogelijk repareert en aan de andere kant een functionele helpdesk (eerste-, tweede- of derdelijns, dit bepaal jij!) die de gebruikers bij vragen of problemen op weg helpt.

Een goede digital signage oplossing bestaat uit:

  • Digital signage software / CMS

  • Digital signage displays

  • Digital signage content en templates

  • Training en service

digital signage software
digital signage software

Digital Signage software

Er is een enorm aanbod van digital signage software aanwezig op de markt en daarvan is het merendeel goed in staat om content te publiceren. Er zullen slechts enkele oplossingen echt goed bij je communicatiedoelstelling passen.

Is het zaak om reeds gemaakte content of publicaties zo snel mogelijk naar zoveel mogelijk locaties te sturen? Zoek je een oplossing die juist heel goed is in datakoppelingen met bestaande software in je bedrijf? Zoek je een cloudbased-oplossing, of moet de software juist binnen je netwerk draaien?

Dit zijn allemaal vragen die we samen met jou gaan beantwoorden, want de keuze voor de software is het belangrijkst. Je wilt deze oplossing uiteraard zo lang mogelijk blijven gebruiken aangezien het leren werken met een nieuw softwarepakket tijdrovend is. Wij ondersteunen je bij het vinden van de perfecte oplossing en het gebruik van de software. Wij hebben twee type oplossingen in ons assortiment: één voor de laagdrempelige en eenvoudig te schalen software en één voor de interne communicatie, met alle koppelingen van bestaande systemen die nodig zijn.

Digital Signage merken die wij graag gebruiken:

Digital Signage Displays

Digital Signage displays

Het aanbod aan locaties waar je met digital signage kunt communiceren is enorm. Van kantoor- tot winkelomgeving tot buitenreclame op zuilen of masten. Eén ding hebben ze allemaal gemeen; ze staan het grootste deel van de dag aan, vaak 16 tot 24 uur per dag.

Daarnaast staat steeds meer content het toe om op geïntegreerde players van displays te kunnen draaien. Handig, want dan heb je geen extra player/pc nodig. Dat scheelt in de investering, maar ook in de “fail rate” (want je hebt minder componenten in de oplossing). Tot slot is het ook belangrijk om naar de lichtomstandigheden te kijken en daar het type scherm met juiste helderheid voor te kiezen. Niets is zo vervelend als zonlicht dat je displays niet zichtbaar maakt.

Digital Signage Displays
Digital signage templates
Digital signage templates

Digital Signage content en templates

Om digital signage content eenvoudig up to date te houden, werk je met vaste templates.

Denk aan een prijslijst of informatie in een rooster. Je wilt niet elke keer de plaatsing of tabel gaan opmaken. Gelukkig beschikt de digital signage software over vaste templates, waarmee je snel aan de slag kan gaan. Je kunt deze standaard gebruiken of naar je huisstijl aanpassen. Wil je toch een “maatwerk” template? We brengen je in contact met een van onze partners en zij zorgen voor een volledig eigen “look and feel” van je templates.

Digital Signage service

Digital Signage training en service

Na oplevering van het project, bij wisseling van personeel of als het systeem niet vaak genoeg gebruikt wordt, is er een kans dat de kennis van de oplossing opgefrist moet worden. Het is natuurlijk ook belangrijk om up to date te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Hier ondersteunt Avesqo je in.

Naast standaard gebruikerstrainingen voor de gekozen oplossing, is er ook een usage & adoption programma beschikbaar, waar we op afgesproken momenten kennissessies houden. Ook is het mogelijk om Quick Reference Cards te maken voor gebruikers met beperkte rechten voor contentplaatsing.

Digital Signage service

Bekijk alle oplossingen

av_vergaderen

VERGADER -EN ONTMOETINGSRUIMTES

Oplossingen die naadloos aansluiten bij jouw manier van (plaatsonafhankelijk) werken.

videoconferencing

VIDEOCONFERENCING

Door middel van videoconferencing-oplossingen, is iedereen in staat om aan overleg deel te nemen.

DIGITAL SIGNAGE

Snel en effectief digitaal communiceren met jouw doelgroep waar én wanneer jij dat wilt.

ruimtereservering

RUIMTERESERVERING & PLANNING

Flexibel faciliteiten en ruimtes reserveren en geautomatiseerd plannen van afspraken voor jou en jouw collega’s.

Wil jij graag bij ons komen werken? Check dan snel alle openstaande vacatures!

KLAAR OM TE BEGINNEN?