Wat is Hybride vergaderen en wat heb je ervoor nodig?

Hybride vergaderen is een vorm van vergaderen waarbij de deelnemers zowel fysiek aanwezig zijn op een locatie, als deelnemen via een online platform of via teleconferentie. Dit kan handig zijn in situaties waarin niet alle deelnemers persoonlijk aanwezig kunnen zijn, zoals bij internationale teams, thuiswerken of situaties waarin er beperkingen zijn vanwege bijvoorbeeld gezondheidsmaatregelen.

Hybride vergaderen

Om hybride vergaderingen mogelijk te maken, heb je een aantal dingen nodig:

 1. Vergaderruimte: een fysieke locatie waar deelnemers kunnen samenkomen. Dit kan een kantoor, vergaderzaal of andere ruimte zijn.
 2. Audiovisuele apparatuur: dit omvat onder andere een camera, microfoons en luidsprekers om de fysieke aanwezigen vast te leggen en de stemmen van de online deelnemers te kunnen horen. Ook kan een scherm of projector worden gebruikt om de online deelnemers te tonen aan de fysieke groep en om presentaties te delen.
 3. Internetverbinding: een goede internetverbinding is cruciaal voor deelnemers die online deelnemen. Dit zorgt voor een soepele video- en audiokwaliteit en minimaliseert vertragingen.
 4. Vergaderplatform: een online platform of software waarmee deelnemers die niet fysiek aanwezig zijn kunnen deelnemen aan de vergadering. Populaire platformen voor hybride vergaderingen zijn bijvoorbeeld Webex, Zoom, Microsoft Teams en Google Meet.
 5. Eventuele aanvullende technologie: afhankelijk van de behoeften van de vergadering kunnen er aanvullende technologische tools nodig zijn, zoals whiteboardsoftware voor het delen van ideeën, stemmingspolls voor het nemen van beslissingen, of externe apparaten voor het opnemen van de vergadering.

Doel van hybride vergaderen?

Het doel van hybride vergaderen is om de deelnemers een naadloze ervaring te bieden, waarbij zowel de fysieke als de virtuele deelnemers actief kunnen deelnemen en betrokken blijven bij de vergadering.

Geïnteresseerd in hybride vergaderen?

Mocht je geïnteresseerd zijn in hybride vergaderen, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een oplossing waarbij je:

  • Geen zorgen hoeft te maken over installatie van videoconferentiesystemen.
  • Een scherp beeld krijgt dat past bij jouw vergaderruimte.
  • Kristalhelder geluid hebt dat perfect aansluit bij jouw vergaderruimte.
  • Kunt deelnemen aan elke vergadering wanneer je maar wilt.
  • Nooit problemen hebt met bijvoorbeeld het openen van een meeting.
  • Direct contact kunt opnemen met ondersteuning als je ergens tegenaan loopt.

Oplossing op maat

Bij de grootte van jouw vergaderruimte en jouw behoeften hoort een passende oplossing. Door met jou in gesprek te gaan, kunnen we bepalen welke videoconferentiesystemen benodigd zijn om aan jou wensen te voldoen. Als voorbeeld; we leveren en installeren graag producten van Cisco omdat we hier zeer goede ervaringen mee hebben. Maar Cisco biedt een scala aan van producten die geschikt zijn voor verschillende behoeften. Hierin geven wij graag een advies.

Bel gerust eens naar +31 (0)88 – 1650200 of stuur een mail naar info@avesqo.com.

Vragen, advies of een offerte op maat?

Bedrijven ondersteunen wij met slimmer vergaderen. Dit doen we voor bedrijven zoals Vodafone/Ziggo, FrieslandCampina en diverse andere type bedrijven. Voor elk bedrijf bedenken, maken en installeren wij een op maat gemaakte oplossing. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden, kosten of heb je gewoon een vraag of wil je advies? Vul het formulier in en binnen 24 uur nemen wij contact met je op.

  E-mail*

  Telefoon

  privacyverklaring*

  AL ONZE PARTNERS