Waarom Pexip?

Wat maakt Pexip zich onderscheidend tegenover de concurrentie. Wij hopen in dit artikel deze vragen voor jou te beantwoorden zodat jij na dit artikel weet of Pexip iets voor jou is.

Pexip meeting

Wie of wat is Pexip?

Pexip is een Noors softwaretechnologiebedrijf dat een zeer veilig end-to-end videosamenwerkingsplatform levert dat perfect is afgestemd op de behoeften van zowel eindgebruikers als IT-professionals in bedrijven en organisaties. Zo biedt het een video-first meeting-platform waarmee iedereen kan deelnemen, ongeacht de technologie, en dat kan worden gebruikt als Software-as-a-Service of als een speciale implementatie in een eigen, hybride of Cloud-computeromgeving. Door dit worden ze ook wel het Zwitserse zakmes van videoconferentie genoemd.

De oplossingen van Pexip

Pexip biedt meerdere oplossingen voor het gebruik van de producten aan waardoor je het altijd helemaal naar jouw wens kan inzetten. De Focus ligt op gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en Multi platform, Microsoft certified en mogelijk te integreren met bij Google workspace en Microsoft 365.

Pexip self-hosted

Bij de oplossing van self-hosted krijg je de meeste vrijheid om Pexip helemaal naar jouw wensen aan te passen. Deze oplossing heeft deze mogelijkheid omdat zoals de naam als zegt jij als eindgebruiker hem zelf host op je eigen server, Cloud of combinatie van beide. En als eindgebruiker houdt volledige controle over je eigen data. In combinatie om alles naar eigen behoefte aan te passen.

Pexip as a service

Bij de oplossing van ”as a service” met welke je het snelst aan de gang kan. Dankzij de plug and play kan je dus snel aan de gang met Pexip maar hierdoor hoef je ook niet je huidige infrastructuur aan te passen. Hierdoor is het ook de goedkoopste oplossing die wordt aangeboden.

Pexip private Cloud

Bij de oplossing private Cloud is het eigenlijk een hele simpele manier om te weten waar en hoe jouw data wordt bewaard. Zo krijg je op de servers van Pexip je eigen Cloud op jouw gekozen locatie, Zodat de wetgeving van toepassing is waar jij behoefte aan hebt. Zo is er in Europa een strenge AVG wet terwijl in United states of America dit niet is, waardoor de handhaving zonder goed bewijs bij jou gegevens kunnen. Hierdoor weet je dat jouw data veilig is.

De functionaliteit van Pexip

Functionaliteiten van Pexip zijn producten die de mensen gaan zien en gebruiken. Aangezien de meeste medewerkers het niet weten hoe Pexip wordt gedraaid op een eigen server, in de Cloud of ”as a service” is dit waar zij de dienst op zullen beoordelen.

Pexip room

Room is eigenlijk hetzelfde als op kantoor. Het is een vaste plek waar je jouw collega’s kan ontmoeten om te vergaderen, zonder daar uitnodigingen voor hoeven te versturen. Dit zorgt voor een gemakkelijk vergadering ook als je deze op de hybride manier wilt doen is dit geen enkel probleem. Want als je de ruimte koppelt aan een fysieke plek kan je ervoor kiezen om een One-touch join te instaleren waardoor er geen toegangscodes meer worden gevraagd.

Pexip meetings

Meetings zijn hetzelfde als je bekende vergaderoplossingen van Microsoft Teams en Google meet. Alleen het grootste voordeel van Pexip meetings is dat je iedereen makkelijk kan laten inbellen want je krijgt een persoonlijk adres. Ook heb je natuurlijk in combinatie met de gekozen oplossing hoe jij wilt dat jouw data wordt bewaard.

Pexip (interopperbility/gateway)

CVI is de brug tussen verschillende platforms op je huidige SIP/H.323, zodat je met Teams of google meet deze gewoon kunt blijven gebruiken. Want door de CVI zorgt Pexip ervoor dat deze oplossingen met elkaar praten. Waardoor je geen nieuwe hardware hoeft te kopen, maar deze toegankelijk maken voor u platform naar keuze met een licentie

Aan de slag?

Wil je Pexip proberen? Je kan nu Pexip as a service in combinatie met meetings gratis 30 dagen proberen zonder ergens aan vast te zitten. Wil je dit proberen neem dan contact met ons op.

Mark Schwier is een van de oprichters van Avesqo en eindverantwoordelijk voor de operatie. Houdt van snel schakelen en duidelijk communiceren. Zonder dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit van werk die hij bij jou (maar ook bij Avesqo!) wil afleveren.

AL ONZE PARTNERS